Adana’da AİHS Seminerleri 2020

Avukatlar ve Stajyer Avukatlar için

ADANA ULUSALÜSTÜ VE ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI HUKUKUNUN ULUSAL HUKUKTA UYGULANMASINA YÖNELİK BİLGİ VE TECRÜBE AKTARIM SEMİNERi- 2020

 

İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), insan hakları ve demokrasi konularında bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen avukatlara yönelik olarak, özellikle kriz dönemlerinde insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde yargı uygulamalarının kalitesini artırmak amacıyla bu seminerleri düzenliyor.

Bu Eğitim Kimler İçin?

– Avukatlık meslek faaliyeti içinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni kullanan, hak ihlali iddiasıyla müvekkilinin başvurusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde takip etmek isteyen,

– Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)’nde düzenlenen kimi hakları daha yakından tanıyarak iç hukukta da bu bilgisini kullanmak isteyen,

-Eğitim konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen,

avukatlar ve stajyer avukatlar için…

Eğitimler Adana’da gerçekleştirilecektir. Katılım için Adana’da ikamet etme şartı yoktur, ancak çevre illerden gelecek meslektaşların yol ve geceleme masrafları karşılanamayacaktır.

Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Okulda?

  • AİHM ve AYM’ye bireysel başvuru usulü, sistem ve dikkat edilmesi gerekenler

  • İşkence Yasağı

  • Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı

  • İfade Özgürlüğü

  • Adil Yargılanma Hakkı

  • Ayrımcılık Yasağı

  • Mülkiyet Hakkı

  • Mülteci Hakları

Bu başlıkları Av.Orhan Kemal Cengiz, Av.Mehmet Nur Terzi, Av.Özlem Yılmaz, Av.Beydağ Tıraş Öneri, Av.Taner Kılıç ve Dr.Günal Kurşun’dan dinleyebilirsiniz.

Ayrıntılı eğitim programı seçilen katılımcılara eğitimden önce gönderilecektir.

Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?

Eğitimler, Adana’da gerçekleştirilecek.

Seminerler 24-25-26 Ocak 2020 Cuma, Cumartesi, Pazar günleri 10:00-17:00 saatleri arasında sürecek. Katılım 25 kişi ile sınırlı.

Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?

  • Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız, mesleki tecrübe, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı, dengesine dikkat edeceğiz.

  • Bu konulardaki eğitime-çalışmaya gelmek isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.

Başka?

  • Eğitimlerin gerçekleştirileceği mekanda, fiziksel engelli katılımcıların ulaşımı için asansör ve engelli rampası mevcut. Bunun dışında bir ihtiyaç doğarsa, çözüm için elimizden geleni yapmak isteriz. Lütfen konuyla ilgili iletişim adreslerimize bir mail atın ve en uygun düzenlemeyi birlikte tartışalım.

  • Katılım tamamen ücretsizdir.

  • Yemek konusunda vejetaryan/vegan tercihiniz var ise, kabul sonrası buna göre düzenleme yapacağız.

  • Seminerlerin sonunda katılım belgesi takdim ediyoruz.

Bizim İçin Önemli:

Dersler boyunca oturumlara tam katılım bekliyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Oturumların tamamına katılım göstermeyen öğrencilerin katılım belgelerini takdim edemiyoruz.

Nasıl Başvurulur?

Başvuru formlarına http://www.rightsagenda.org adresinden ulaşabilirsiniz. Bu formu doldurduktan sonra, yine formda belirtilen mail adreslerine göndermeniz gerekiyor.

Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2020

Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 21-22 Ocak 2020

Eğitim günleri: 24-25-26 Ocak 2020 Cuma, Cumartesi, Pazar

! Başvuruların e-mail ile yapılması gerekmektedir!

! Seminerlere katılım ücretsizdir.

! Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler!

! Başvurucuların kabulü başvuru tarihi, mesleki deneyim ve cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı göz önünde bulundurularak derneğimiz tarafından belirlenecektir!

Seminerler Lüksemburg Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleştirilmektedir.

İLETİŞİM

Dr.Günal Kurşun- 0532.3826638 gkursun@gmail.com

İnsan Hakları Gündemi Derneği www.rightsagenda.org

İHGD Facebook adresi:

https://www.facebook.com/HumanRightsAgendaAssociation

Başvuru Formu: BasvuruFormu